xmlns:fb='http://www.facebook.com/2008/fbml' Mutfakta Kedi Var: SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAMAK: BİR EV YAPMAK=CAN KURTARMAK
expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

8 Ocak 2013 Salı

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAMAK: BİR EV YAPMAK=CAN KURTARMAK




Kış günlerinin gelmesi demek, insanlar kadar sokak hayvanları için de ısınma ihtiyacının artması ve yemek bulmanın güçleşmesi demek.

Hayvanlar da insanlar gibi (birçoğu sokakta doğmuş ve büyümüş olsa dahi) soğuk havalarda üşürler. Her ne kadar tüyleri olsa da, bu onları ısıtmaya çok soğuklarda ne yazık ki yetmez. Hele de kısa tüylülerse...


Bu nedenle, birçok hayvansever evlerinin önüne, bahçelerine ya da uygun gördükleri noktalara kedi evleri yapıp yerleştirir. Kedi evinin yapımı çok kolaydır. Kedi evi yapımını en yaygın ve kolay anlatan videonun linkini aşağıda paylaşıyorum. Altında da birkaç örnek ile kendi yaptığım kedi evlerini görebilirsiniz. Hatta bunları büyük kolilerden yaparsanız, köpecikler de belki sığınabilirler.


http://www.youtube.com/watch?v=92pjb4nd1D0&noredirect=1


Sizler de eğer evinize alamıyorsanız, kapılarınızın önünde hayatta kalma mücadelesi veren bu minik canlar için 10 dakikanızı ayırın ve onlara bir ev yapın; yanına mama ve su bırakmayı unutmayın.


Kimbilir, belki de bu gece soğuktan donarak ölme ihtimali olan bir hayvanı kurtarmış olursunuz...



 
Bu manzaralar da benim balkonumdan :-)


1 yorum :