xmlns:fb='http://www.facebook.com/2008/fbml' Mutfakta Kedi Var: BİR TAKVİM DAHA BİTTİ
expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

31 Aralık 2013 Salı

BİR TAKVİM DAHA BİTTİ

-Bir doğum günlerimizde,
 bir de yeni yıllarda büyüyoruz gibi geliyor...-

Bugüne kadar hiçbir yeni yılda bir şeyler yazmadım; ama tabii herkes gibi çok şeyler dilemişliğim var ve her yeni yılda yıllar önce takip ettiğim bir mizah dergisindeki karikatürü anımsıyorum.
Babası çocuğuna ne istediğini soruyor; çocuk en az 50 kalem istek sayıyor.
Çocukken bitmiyor isteklerimiz. Gerçekçi olsun olmasın, anne babamızın her istediğimizi bize sunabilecek kudrete sahip olduklarına olan inancımızın verdiği güvenle sınırsızca isteğe sahip oluyoruz.

Ama yıllar geçtikçe ve yaş büyüdükçe dileklerimiz ve isteklerimiz azalan sayılarıyla birlikte daha gerçekçi çerçevelerle çiziliyor; somuttan soyuta doğru kayıyor. Küçükken istediğimiz atari, bisiklet vs. yerini sağlık, mutluluk, huzura bırakıyor. Çünkü artık öğreniyoruz ki; bunlar olunca gerisi zaten oluyor.

Hele de belli bir yaşa gelmişseniz, hayata bakışınızın ve beklentilerinizin ayakları daha bir yere basmaya başlıyor. Dostluklarınızı, arkadaşlıklarınızı, kazandıklarınızı, kaybettiklerinizi, değenleri, değmeyenleri, kendinizi, ailenizi, insanları, hayvanları; kısaca dünyayı algılayışınızı bambaşka çerçeveler içinde buluyorsunuz.

En çok da hayatınızdakilerin yeri biraz daha önem kazanıyor. Gün geliyor bir bakıyorsunuz; sizi çok üzdüğünü düşündüğünüz insanlar, çok değer verdiğiniz nice insandan daha az zarar vermiş size. Nefretle andığınız adlar, tebessüm ettiren yüzlerle yer değiştirmiş. Kötü dediğinizin kötülüğünün samimiyetini bile, iyi dediğinizin iyiliğinin sahteliğine tercih etmeye başlamışsınız. Derinlerde, ne olursa olsun, hep itip öfkeyle andığınız adların aslında çok sevdiğiniz nice isimden daha değerli olduğunu görmüşsünüz. Ve bunu görmek sizi mutsuz etmemiş. Sadece içinizi biraz burkmuş.
Ve bakmışsınız ki; biraz daha büyümüşsünüz...
Ve görmüşsünüz ki; takvimlerle değil, yaşadıklarınızla büyümüşsünüz...

Son yaprağıyla ömrünün sonu gelmiş bir takvim,
son sayfasıyla miadını doldurmuş bir ajanda,
bir gün sonra değişecek olan bir son rakamdan öte güzelliklerle dolu ilkler olsun bu yıl hayatınızda.

Ailenizi, arkadaşlarınızı, dostlarınızı ve sokaktaki canları unutmadan...
Mutlu yıllar...

2 yorum :

  1. Kalemin gücünü arttırarak daha çok işlesin yeni yılda Kübracım. Duygulara tercüöan olmaya devam et. Seni seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Mutlu bir yıl geçirin.. Ben de sizi seviyorum.. Sevgilerimle...

      Sil